Re-direct
Image default
Bedrijven

Zelf labels of etiketten printen? Gebruik een labelprinter!

Labels en etiketten worden in gigantisch veel contexten en situaties gebruikt. Van productetiketten in de supermarkt tot verzendlabels voor pakketten. De leesbaarheid van labels en etiketten is uiterst cruciaal. Verder is een label of etiket van goede kwaliteit ook een must. Zelf labels printen kan een goede oplossing zijn, maar hoe zorg je ervoor dat deze labels er professioneel uitzien? Hoe zorg je ervoor dat ze voldoende leesbaar zijn? Gebruik gewoon een printer voor labels!

Labels printen?

Een labelprinter is een apparaat dat speciaal ontworpen werd om labels en etiketten te printen en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, van desktopprinters tot industriële printers, tot zeer kleine labelmakers voor particulieren. Het grote voordeel van een labelprinter is dat deze specifiek ontworpen is om labels en etiketten van hoge kwaliteit te printen. Hierdoor zijn de labels goed leesbaar en van professionele kwaliteit.

Desktopprinters: kleine en middelgrote bedrijven

Een desktopprinter voor labels is ideaal voor kleine tot middelgrote bedrijven. Ze zijn compact en nemen weinig ruimte in beslag, waardoor ze makkelijk te plaatsen zijn op een bureau, een kast of werktafel. Deze desktopprinters zijn verkrijgbaar in uiteenlopende uitvoeringen en kunnen worden gebruikt voor een waaier aan labels en etiketten.

Industriële printers: grote bedrijven

Voor grotere bedrijven of voor toepassingen en situaties waarbij flink wat labels geprint moeten worden, is een industriële printer voor labels een betere keuze dan een desktopprinter. Deze printers zijn ontworpen om grote hoeveelheden labels te printen en zijn vaak uitgerust met geavanceerde printtechnologieën, waardoor ze klaar zijn om grote oplagen te printen. Labels printen met hoge resoluties of in verschillende kleuren is voor industriële printers geen enkel probleem.

Verschillende soorten labels

Er is in feite zeer veel keuze als het aankomt op de soorten labels die je kunt printen. Zo zijn er bijvoorbeeld thermische labels, die worden geprint door middel van verhitting, of inkjet labels, die door middel van inkt worden geprint. Bij de keuze van een labelprinter is het aan te raden om voordien ook te kijken naar het type labels dat je wilt printen. Niet alle printers zijn namelijk geschikt voor alle soorten labels.

Voordelen van zelf labels printen

Het zelf printen van labels biedt verschillende voordelen. Zo kun je labels printen wanneer je maar wilt, waardoor je niet afhankelijk bent van externe partijen. Hierdoor kun je sneller reageren op veranderingen in de markt of verzoeken van klanten en partners. Daarnaast bespaar je op de kosten, doordat je geen labels hoeft te bestellen bij een externe verdeler.

Met een labelprinter ben je in een handomdraai professioneel!

Een printer voor labels is een handig apparaat dat voor verschillende toepassingen gebruikt kan worden. Het zelf printen van labels biedt verschillende voordelen, zoals kostenbesparing en flexibiliteit. Bij de keuze van een labelprinter is het belangrijk om te kijken naar het type labels dat je wilt printen en de gewenste kwaliteit van de labels. Door te kiezen voor een kwaliteitsvolle labelprinter, ben je verzekerd van professionele en leesbare labels en etiketten.