Re-direct
Image default
Woningen

Waar vind ik een goedkope loodgieter in Amsterdam?

Velen hebben het al wel eens een keer meegemaakt, de WC zit verstopt, er is een lekkage in de badkamer of er is andere schade aan leidingwerk. Dit zijn een aantal van de meest vervelende problemen die voorkomen in het huishuiden. Je wilt deze dan natuurlijk ook zo snel mogelijk verhelpen. De prijzen per loodgieter kunnen behoorlijk verschillen, in dit artikel richten we ons vooral op een loodgieter Amsterdam. Zeker in een grote stad als Amsterdam kan het nog wel eens lastig zijn om een goedkope loodgieter te vinden. Vooral wanneer de nood hoog is, dan maken veel loodgieterbedrijven daar vaak dankbaar gebruik van. Wanneer je opzoek gaat naar een loodgieter Amsterdam, en dan het liefst een goedkope loodgieter, dan is het wellicht handig dat je weet waar je het over hebt.

Hoe gaan de mensen te werk die je juist niet wilt treffen?

In deze tekst geven we je dus een aantal tips over hoe je het best de keuze voor een loodgieter kunt maken. In Amsterdam heb je natuurlijk vanzelfsprekend veel keus en als er een plek is waar de nood snel hoog oploopt, dan is het hier wel.

Hoe gaan loodgieters te werk? Loodgieters waar de meeste klachten over komen, die adverteren vaak via internet en komen vaak opduiken wanneer de woorden ‘’wc verstopt’’, lekkage kraan’’ of loodgieter op Google intypt. Vaak zijn dit soort advertenties van zogeheten “lead-companies’’, dit zijn bemiddelende bedrijven die fungeren als een soort tussenschakel tussen de consument en de uitvoerder van de klus.

Dit is echter wel volkomen legaal, maar hierbij worden vaak de bemiddelingskosten aan de klant doorberekend. Dit resulteert vaak in flink oplopende rekeningen. Als je het echt slecht getroffen hebt, dan krijg je op deze manier een loodgieter voor de deur die je voor een paar honderd euro oplicht. Dit terwijl je dit geld vaak harder nodig hebt voor andere dingen, zorg er dus voor dat je dit ten alle tijde voorkomt!

Hoe zitten tarieven in elkaar?

Sommige bedrijven vragen dus honderden euro’s voor het ontstoppen van een toilet, maar wat is nu gewoon een redelijke prijs? In Amsterdam betaal je voor een loodgieter al gauw minimaal 60 euro per uur. Dit is vaak een redelijke prijs in deze regio, loodgieter prijzen kunnen namelijk per regio verschillen.

Houd de volgende dingen wel goed in gedachte, een loodgietersbedrijf bepaalt zijn tarieven zelf, ook hoe deze zijn opgebouwd. Het is dus niet zo dat er een vast, maximaal of minimaal tarief is. De ene loodgieter berekend weer veel meer door in het uurtarief, de ander weer meer in de kosten van de materialen. Hierdoor betaal je soms ook veel te veel, sommige bedrijven lijken een laag uurtarief te hebben, maar wanneer je hierbij dus weer een stuk hogere voorrijkosten betaald, of meer dan de helft doorberekend is in de materialen, dan kom je erachter dat dit slechts schijn is. Doe dus voldoende research en vergelijk diverse bedrijven goed. Blijf niet alleen vasthangen op een uurprijs.

Een onstoppingsklus overdag van vrij eenvoudige aard die maximaal een half uur duren kosten meestal gemiddeld €120, wel zijn er vaak dus grote verschillen, aan de hand van de wijze van tarievenopbouw van een loodgieterbedrijf.

Enkele laatste tips

Pas op voor bedrijven die bovenaan staan op Google. Dit zijn dus vaak leadbedrijven, en dus oplichters. Velen denken dat bedrijven op Google een plek bovenaan de lijst hebben vanwege de kwaliteit, maar dit is helemaal niet waar! Bij een advertentie ligt het er vaak gewoon maar net aan wie het meeste geld neerlegt. Wanneer het niet om een advertentie gaat zijn er ook allerlei slimme trucjes om het systeem van Google te manipuleren.

Vraag gewoon eens na in de omgeving of mensen een goed bedrijf kennen, en wanneer je een loodgieter vind op Google waarvan je denkt dat deze een goede is, ga ook een andere sites na of je reviews kunt vinden, vaak staat het internet er vol mee. Het voordeel van Nederlanders is dat zij vaak graag ervaringen met bedrijven op het internet delen

Zorg van te voren voor duidelijkheid, veel bedrijven hebben gewoon een kantoor, ga hier eens langs, kijk of je een indruk kunt vormen. En laat van te voren alles zwart op wit zetten, zodat je niet achteraf opgelicht kunt worden.

https://www.loodgieter-amsterdam.net/