Re-direct
Image default
Woningen

Hoe kom ik toch aan die schimmels in huis? En wat kan ik er tegen doen?

Voor veel mensen is het een grote ergernis: schimmels in huis. Ze lijken overal vandaan te komen en wat u ook doet, ze verdwijnen niet. Echter zijn dit allebei fabeltjes: er is altijd een verklaarbare oorzaak voor het ontstaan van schimmels en met de juiste behandelmethode verdwijnen de schimmels binnen no time. Wanneer u last heeft van schimmels in de kruipruimte, badkamer of waar dan ook, het is altijd verstandig om u te verdiepen in het ontstaan van schimmels en wat u er tegen kunt doen. Om uw kennis op het gebied van schimmels een beetje uit te breiden geven we u in dit artikel de nodige informatie op het gebied van schimmels. Zo weet u precies wat u moet doen bij een volgende schimmeluitbraak.

Waar komen schimmels vandaan?

Voordat we overgaan op de behandeling van schimmels is het natuurlijk fijn om te weten waar schimmels vandaan komen. Schimmels kunnen overal ontstaan, maar ontstaan voornamelijk op de meest vochtige plekken in huis schimmels in de kruipruimte of badkamer komen dus geregeld voor. Het ontstaan van schimmels is normaal en u hoeft zich hier dan ook niet voor te schamen. Het is belangrijk dat de ruimtes waar mogelijk schimmel kan ontstaan goed worden geventileerd. Vergeet hierbij de slaapkamer niet aangezien hier regelmatig wordt getranspireerd en ook veel wordt geademd. Ook een lekkage kan de oorzaak zijn van het ontstaan van schimmels. Het ontstaan van de schimmels gaat dan vaak gepaard met het ontstaan van vochtige plekken op de muur of op het plafond, hou dit dus goed in de gaten.

Zwarte schimmel

Help! Hoe krijg ik deze schimmels weg?

Er zijn ontzettend veel manieren om schimmels te verwijderen, u kunt uiteraard zelf aan de slag gaan of u kunt een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Onze voorkeur gaat uit naar de tweede optie, omdat u op die manier zeker weet dat de schimmels op juiste wijze zijn verwijderd. Kiest u er toch voor om de schimmel zelf te verwijderen? Dan hebben we een handig trucje voor u. Maak een mengsel van soda, bleek en water en behandel de schimmels meermaals met dit mengel. Na een tijd zullen de schimmels verdwijnen. Deze aanpak is natuurlijk niet helemaal waterdicht, want na een tijd kunnen de schimmels gewoon weer verder groeien waar ze gebleven waren. Dat is dan ook precies de reden dat wij ervoor zouden kiezen de schimmels aan te laten pakken door een gespecialiseerd bedrijf, bijvoorbeeld Lavos Reiniging BV. Dit is een schoonmaakbedrijf uit Blaricum met vele jaren ervaring in het verwijderen van schimmels.