Re-direct
Image default
Kinderen

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van kindersneakers?

Sneakers kopen zijn erg populair. Veel volwassenen en oudere kinderen gaan naar de schoenenwinkel of kopen online mooie nieuwe sneakers. Er zijn zelfs partijen die alleen maar sneakers verkopen. Sneakers zijn zelfs zo populair dat er nu ook sneakers voor je zoontje of je dochter te krijgen zijn. Kindersneakers worden veel aangeboden en je kan ook als ouder dezelfde schoenen aanschaffen voor je kind als voor je zelf. Deze trend heet ook wel mini-me. Dit zie je steeds meer voorbij komen op social media. Bekende Nederlanders of andere wereldwijde sterren zie je steeds meer met dezelfde outfit lopen als vader-zoon en moeder-dochter. Als jij nu ook sneakers wil uitzoeken voor je kind, dan zijn er wel een paar punten waar je op moet letten en een paar zaken waar je rekening mee moet houden.

Ondersteuning en bescherming

Het is belangrijk dat de schoenen die je voor je kind koopt genoeg ondersteuning en bescherming biedt. De voeten van je kind zijn aan het groeien en aan het ontwikkelen. Slechte kwaliteit schoenen kunnen op korte termijn voor problemen zorgen, maar ook op langere termijn kunnen er problemen zich voordoen. Als je een sneaker koopt moet je goed kijken naar de stevigheid en de flexibiliteit. Dit heeft vooral te maken met de zool van de schoen. Zo moet de achterkant en het midden van de schoen sterk zijn en de voorkant mag een stuk soepeler zijn. Een goede schoen met genoeg stevigheid en flexibiliteit zorgt er ook voor dat je kind minder zal vallen en een goede ontwikkeling heeft.

Materiaal

Het materiaal van de schoen is ook erg belangrijk. De sneakers moeten ademend zijn en genoeg ventileren om zeetvoetjes te voorkomen. Door ademende schoenen te kopen, kan je ook eczeem en andere uitslag bij je kind voorkomen.

Soorten

Er zijn veel verschillende soorten jongensschoenen en meisjesschoenen. Zo kan je hoge en lage sneakers krijgen, kan je verschillende merken krijgen en natuurlijke verschillende stijlen en kleuren. Het is belangrijk dat je bij het uitzoeken van schoenen ook duidelijk de mening van je kind laat meetellen. Uiteindelijk moet natuurlijk je kind de schoenen wel willen dragen, anders koop je ze voor niks. Verder kan je ook nog kiezen uit verschillende sluitingen. Zo kan je natuurlijk de meest voorkomende veters kopen, maar er is ook mogelijkheid om klittenband of ritssluiting aan te schaffen. Deze twee mogelijkheden zijn vooral handig als je kind pas net schoenen nodig heeft en nog geen veterstripdiploma heeft.

Geld besparen?

Het klinkt interessant om tweedehands schoenen aan te schaffen of schoenen door te geven aan een broertje of zusje, omdat het natuurlijk een stuk goedkoper is. Helaas is vaak de stevigheid en de flexibiliteit minder of zelfs verdwenen door de slijtage en het gebruik van de schoen. Begrijpelijk dat je als ouder niet veel geld kwijt wilt zijn, maar voor schoenen is het wel echt belangrijk om goeie schoenen aan te schaffen. Als je dan toch geld wilt besparen, dan kan je dat beter doen door schoenen in de aanbieding te kopen of in de outlet van een website. In de outlet van een website staan vaak sneakers uit oudere collecties die uitstekend zijn om nog te dragen.