Re-direct
Image default
Dienstverlening

Veiligheidsinspecties van woningen – waar moet een elektricien op letten?

Elektriciens moeten bij het uitvoeren van veiligheidsinspecties van woningen letten op verschillende potentiële problemen die veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Deze omvatten het controleren van de integriteit van de bedrading, het controleren op blootliggende draden, ervoor zorgen dat alle stopcontacten goed geaard en geïsoleerd zijn, het inspecteren van GFCI en AFCI stroomonderbrekers, en ervoor zorgen dat alle rookmelders in goede staat zijn. Elektricien Amsterdam is gespecialiseerd en opgeleid om veiligheidsinspecties uit te voeren.

Wiring

Bij het inspecteren van de bedrading moeten elektriciens controleren of alle bedrading goed is afgesloten en geïsoleerd, zonder blootliggende draden. Ze moeten ook controleren op tekenen van corrosie of andere schade aan de bedrading. Bovendien moeten ze letten op losse verbindingen in stopcontacten of schakelaars die een potentieel gevaar kunnen vormen.

Blootliggende Draden

Blootliggende draden kunnen een elektrische schok veroorzaken als ze in contact komen met water of andere geleidende materialen. Elektriciens moeten controleren op blootliggende draden en ervoor zorgen dat deze goed geïsoleerd zijn. Dit houdt ook in dat gecontroleerd moet worden of alle stopcontacten voorzien zijn van afdekplaten en dat de isolatie rond de snoeren niet versleten of beschadigd is.

Aarding en isolatie

Elektriciens moeten controleren of alle stopcontacten goed geaard en geïsoleerd zijn. Stopcontacten moeten een 3-polige aansluiting hebben om goed geaard te zijn, en ze moeten ook een isolatiemantel rond de draden hebben. Elektriciens moeten letten op tekenen van slijtage of schade aan de isolatie die gevaar kunnen opleveren.

GFCI en AFCI stroomonderbrekers

Ground Fault Circuit Interrupters (GFCI) en Arc Fault Circuit Interrupters (AFCI) zijn speciale stroomonderbrekers die zijn ontworpen om te beschermen tegen elektrische schokken. Elektriciens moeten controleren of GFCI’s en AFCI’s zijn geïnstalleerd in de juiste ruimten, zoals keukens, badkamers en andere ruimtes met waterbronnen. Bovendien moeten zij controleren of de aardlekschakelaars en AFCI’s in goede staat verkeren.