Re-direct
Image default
Meubels

Jouw woonkamer is niet compleet zonder salontafel

Een salontafel om jouw woonruimte compleet te maken

De woonkamer is voor velen de plek waar ze thuis het meeste tijd doorbrengen. Tevens is dit ook de plaats waar je over het algemeen de gasten ontvangt. Daarom is de inrichting van jouw salon zo belangrijk. Het hele plaatje moet kloppen. Meubels moeten zowel mooi, als functioneel zijn. Dit is ook zo bij de salontafel.

De praktische voordelen van een salontafel

Om te beginnen zal ik jullie vertellen op welke manier een salontafel functioneel kan zijn. In de eerste plaats, is de salontafel uiteraard handig om jouw glas en eventueel wat hapjes op te plaatsen. Het is de ideale plaats om op vrijdagavond een lekker aperitiefje te drinken na het werk. Maar jouw salontafel kan ook extra opbergruimte bieden. Uiteraard hangt dit af van het model van salontafel. Er zijn heel wat tafeltjes op de markt die bijvoorbeeld een tafelblad hebben dat je kan optillen. Onder het tafelblad vind je dan een opbergbox. Ook worden in andere modellen van salontafels vaak schuifjes verwerkt, daar is plaats om een tijdschrift of bijvoorbeeld de afstandsbediening te leggen. Een salontafeltje mag dus niet ontbreken!

Jouw salontafel brengt sfeer in de woonkamer

Naast de functionele voordelen, brengt een leuke salontafel ook een belangrijk esthetisch voordeel met zich mee. Een salontafeltje brengt een bepaalde sfeer in jouw living. Een rond salonafeltje, geeft bijvoorbeeld een gevoel van verbondenheid. Iedereen zit rond dezelfde tafel en kan makkelijk met elkaar praten. Wanneer een rond tafeltje niet in jouw interieur past, kan je uiteraard ook kiezen voor een rechthoekig salontafel. Een rechthoekig tafeltje brengt meestal een bourgondische sfeer naar jouw woonkamer. Mensen associëren het tafeltje met de eettafel en beginnen al aan het aperitiefje te denken.

Stijltrends

Maar welke salontafels zijn nu echt in de mode? De laatste jaren zien we duidelijk dat 2 materialen zeer populair geworden zijn. Aan de ene kant kiezen heel veel mensen voor hout, dit brengt een landelijke stijl in huis. Zo kan je kiezen voor een salontafeltje, waarvan het tafelblad bestaat uit een stuk van de boomstam. Dit tafeltje brengt letterlijk de natuur in huis. Aan de andere kant, kiezen mensen tegenwoordig vaak voor een tafeltje van steen. Hierdoor combineren ze het natuurlijke element, met moderne toetsen. Afhankelijk van het budget, wordt er gekozen voor een dun laagje steen als tafelblad, of voor een hele steen als tafeltje. Hoewel dit vrij duur is, is een salontafeltje uit bijvoorbeeld marmer heel stijlvol. Het leuke is dat de natuurlijke vorm van de steen zoveel mogelijk werd behouden. Enkel bovenaan werd de steen wat afgeplat, zodat jouw glas niet zou omvallen. Naast marmer bestaan er natuurlijk nog tal van goedkopere steensoorten die je ook zou kunnen kiezen. Wanneer we kijken naar de salontafels die vandaag op de markt zijn, merken we al snel dat mensen steeds minder geïnteresseerd zijn in de standaard vormen. Waar mensen vroeger voor een rond tafeltje kozen, wordt nu al vaker een ovalen tafeltje geprefereerd.