Re-direct
Image default
Energie

Hoe voorkom je brand in een bollenschuur?

Het is zeldzaam maar toch komt het af en toe voor: brand in een bollenschuur. Als het stof dat van de bollen afkomt brand goed en snel, dus als het gaat gaat het hard. En hoewel de brand vaak snel geblust is kan je de voorraad wel weggooien. De oorzaak is vaak makkelijk te vermijden: het is namelijk vrij vaak kortsluiting in de ventilatie. Al het stof is namelijk niet zo goed voor de elektronica in het ventilatiesysteem, dus als je een bollenschuur hebt raden we je aan om Elektricien Amersfoort regelmatig de ventilatie na te laten kijken om brand te voorkomen.

Hoe kan ventilatie nou brand veroorzaken?

Je vraagt je nu misschien af hoe een systeem dat gemaakt is om lucht te verplaatsen in staat is om brand te veroorzaken, maar de reden is eigenlijk vrij simpel. Hoe harder een machine moet werken, hoe meer warmte er vanaf komt. Als er veel stof op de ventilatoren komt hebben de motoren meer moeite met draaien, waardoor er meer warmte vrij komt. Combineer dat met het isolerende effect van het stof en je hebt een perfect recept voor een brand.

Welke schade kan een brand veroorzaken?

Natuurlijk zorgt een brand voor schade aan je pand, maar een brand kan voor nog meer schade zorgen. Zo zorgt een brand er ten eerste voor dat je je gehele voorraad wel weg kan gooien, maar er bestaat natuurlijk ook nog het risico dat de brand over kan slaat. En als je bijvoorbeeld zonnepanelen op je dak hebt liggen kunnen er scherven van de zonnepanelen op je land belanden. Al deze scherven moeten vervolgens opgeruimd worden. Onthoudt wel dat dit geen aanval op zonnepanelen is: zolang je je pand goed brandveilig houdt zijn zonnepanelen zeker de moeite waard.