Zo krijg je jouw leven weer op orde
Bedrijven

Zo krijg je jouw leven weer op orde

Ben jij om welke reden dan ook het overzicht op financieel gebied kwijt? Zorg dan dat je grip op je leven krijgt. Je in een situatie bevonden waarin de touwtjes nauwelijks aan elkaar te knopen zijn is altijd lastig. Echter is het ook mogelijk om hulp te vragen. Ben je bijvoorbeeld in de schulden terechtgekomen en zie je zelf geen uitweg meer. Vraag dan een professional om hulp. Deze kan je ook aangewezen worden door een rechter. Diensten die door professionals worden uitgevoerd kunnen bewindvoering, budget coaching en budgetbeheer zijn. Hier worden ze allemaal uitgelegd. Bovendien wordt toegelicht hoe zij jou kunnen helpen.  

Aangewezen worden tot een bewindvoerder

Bewind is een maatregel die door een rechter wordt uitgesproken. Dit wordt ingesteld voor meerderjarigen die niet meer voldoende in staat zijn om hun vermogensrechtelijke belangen te behartigen. Beschermingsbewind kan bijvoorbeeld ingesteld worden om een lichamelijke of geestelijke toestand van een persoon. Echter kan het ook zijn dat er sprake is van problematische schulden om welke reden dan ook. Een bewindvoerder neemt deze taken rondom de financiën en vermogens over. Dit is niet hetzelfde als schuldsanering. Het is niet bedoeld om schulden te saneren, maar ok financiën te stabiliseren. Het doel is ook om verdere schulden te voorkomen. Het over laten nemen van deze taken kan ingrijpend zijn. Echter geeft het vaak ook rust. Kies voor bewindvoering in Ede van Bonum Ducis.  

Hulp vragen door budgetbeheer

Bewind wordt vaak opgelegd door een rechter, maar kan ook zelf aangevraagd worden. Hetzelfde geldt budgetbeheer. Hierbij is geen tussenkomst van de rechter. De betreffende persoon gaat dus zelf de overeenkomst met de professional aan. Als gevolg wordt die professional gemachtigd om uw financiën. Wanneer u het overzicht niet meer heeft, proberen wij die terug te krijgen. Dit moet het ontstaan van schulden voorkomen. In andere situaties kan het ook voorkomen dat bestaande schulden niet verder oplopen. Dit brengt orde en rust in jouw financiële situatie. Ook wordt er gebruik gemaakt van een budgetplan waar je later ook wat aan blijft hebben.  

Ondersteuning door budget coaching

Budget coaching wordt gezien als een lichtere vorm van budgetbeheer. De financiële administratie wordt namelijk niet overgenomen door een professional. Je blijft dus zelf betalingen doen. Echter krijg je wel hulp door handvaten om goed met geld om te gaan. Dit houden voornamelijk praktische tips in. Denk hierbij aan een budgetplan en het bijhouden van een kasboek.