Re-direct
Image default
Dienstverlening

Wat is TENS en waar dient het voor?

TENS staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Maar wat is TENS precies? TENS is een moderne pijntherapie die niet medicamenteus is. Wanneer je het dus zat bent om tabletten te slikken tegen de pijn of deze niet meer voldoende werken tegen de pijn is TENS een geweldige uitkomst. En TENS kan ook veilig gebruikt worden in combinatie met pijnstillende tabletten, deze combinatie kan absoluut geen kwaad.

Het TENS apparaat geeft zachte elektrische impulsen af. Deze elektrische impulsen worden afgegeven op de huid via elektroden pleisters. De impulsen zorgen ervoor dat de pijn gedempt wordt. De elektrische impulsen zijn geheel veilig en voelen niet pijnlijk aan. Het geeft een licht tintelend of prikkelend gevoel. De sterkte van de stroomimpulsen kan je zelf bepalen. Ook de sterkste stroomimpuls doet geen pijn. Het TENS apparaat bevat meerdere voorgeprogrammeerde behandelingen. Het verschil tussen de verschillende behandelingen is de sterkte van de stroomimpulsen. Heb je een behandeling uitgekozen maar merk je tijdens de behandeling dat je de sterkte van de stroomimpulsen toch te hoog of te laag vindt? Geen probleem, je kan op elk moment de sterkte van de stroomimpuls verlagen of verhogen.

Door de elektrostimulatie wordt de pijn op verschillende manieren gedempt

De elektrostimulatie van TENS zorgt voor:

  • Een ontspannende werking op de spieren. De spieren zullen zich ontspannen door de elektrische impulsen
  • De verstoring van de pijnprikkel die naar de hersenen gaat
  • De stimulans van de afgifte van stoffen die de pijn dempen, zoals de lichaamseigen pijnstillende stof endorfine

TENS wordt al jaren ingezet door medisch specialisten

Behandelingen met TENS worden al jaren ingezet door fysiotherapeuten, verloskundigen en andere medisch specialisten. TENS heeft zijn werking dan ook al prima bewezen binnen de medische wereld. Voorheen kon je een TENS behandeling alleen krijgen bij een medisch specialist. Tegenwoordig zijn er TENS apparaten voor thuis gebruik ontwikkelt, die te bestellen zijn bij Tens.nl.

De bediening van de TENS apparaten voor thuis is eenvoudig. Via de bijgevoegde handleiding kan je goed bepalen waar je de pleisters moet plakken. Ook het uitzoeken van een behandeling is makkelijk.

https://tens.nl/