Re-direct
Image default
Gezondheid

Volg een AED Cursus om levens te redden

Het zal je maar gebeuren, je loopt op straat en iemand krijgt een hartaanval, een hartstilstand of iets anders. De meeste mensen hebben geen idee wat ze moeten doen om die persoon in kwestie dan van hulp te voorzien. Eigenlijk is dit best wel een schadelijk onderwerp. Mensen zouden elkaar moeten kunnen helpen, wanneer zich een dergelijke situatie voor doet. Daarom wordt er een AED cursus aangeboden, waar mensen kunnen leren andere mensen te reanimeren. 

Door geheel het land

Een AED cursus volgen kun je door geheel het land doen. Op welke wijze je de AED cursus zou willen doen is geheel aan jou, en daarin wordt de klant dus vrij gelaten. Door het NNR zijn verschillende richtlijnen bepaald en voorgeschreven, hier moeten aanbieders van een AED cursus zich strikt aanhouden. Een AED cursus leert je in 4 uur tijd hoe je levens kunt redden van andere mensen. AED heeft verschillende aanwijzingen opgesteld waar je je aan moet houden, dit alles leer je dus in 4 uur tijd. Daarnaast komen er nog verschillende andere belangrijke onderwerpen aan bod, die je kunt leren tijdens een echte professionele AED cursus. Door een AED cursus te doen leer je wat je moet doen in een situatie waar nood is en je iemand zijn of haar leven kunt redden. Je leert tijdens een AED cursus wat je moet doen voordat de ambulance arriveert. 

Kinder AED

Ook om kinderen te kunnen reanimeren bestaat er een AED cursus. Dit is weggelegd voor mensen die veel met kinderen te maken hebben. Valt u in deze doelgroep, bent u een opa of een oma of bent u een van de ouders van kinderen, of werk je veel met kinderen? Dan is een AED cursus voor kinderen een erg belangrijke cursus die je zou moeten volgen. Dit is een kinderreanimatiecursus die speciaal wordt gegeven voor deze doelgroep. Het gaat tijdens deze AED cursus vooral om hoe je jonge kinderen en baby’s moet reanimeren, dit is namelijk een vak apart.