Re-direct
Image default
Dienstverlening

Verhuizen on a budget: zo doe je dat!

Verhuizen: het is niemands grootste hobby en bovendien vaak ontzettend duur. Je hebt vaak nieuwe spullen nodig, moet soms bepaalde diensten of hulpmiddelen lenen en zit vaak ook nog eens een maand met dubbele huur plus borg van je nieuwe huis. Voor studenten of starters kan dit best een karige maand zijn. Daarom helpen we je in dit artikel op weg met verhuizen on a budget.

De juiste hulp

Verhuizen kun je niet alleen, maar het inhuren van een verhuisbedrijf is helaas ontzettend duur. Gelukkig bestaan er ook speciale verhuisdiensten voor studenten. Studenten verhuizers inhuren is een stuk goedkoper dan een regulier verhuisbedrijf. Als je geen student meer bent en dus geen aanspraak meer kan maken op een studentenverhuisbedrijf is er nog steeds geen man over boord. Ook vrienden en familie kunnen vaak goede hulp bieden. Het goede nieuws van weinig te besteden hebben, is dat je vaak ook geen gigantisch huis vol spullen hebt, dan hoeft er dus ook niet zo heel veel verhuisd te worden!

Van A naar B

Zorg dat je een manier hebt om je spullen van A naar B te brengen. Als je zelf geen auto hebt, zorg dan dat je een helper hebt met een auto, of beter nog: een busje. Je kunt eventueel een aanhanger huren voor aan de auto. Dan hoef je een stuk minder vaak te rijden. Een aanhanger aan de auto kost vaak minder dan dertig euro per dag en is dus bij uitstek een geschikte manier om te verhuizen on a budget. 

Nieuwe spullen?

Zeker als student moet je soms een hoop nieuwe spullen kopen als je gaat verhuizen. Misschien gebruikte jij bijvoorbeeld altijd de borden en het bestek van je huisgenoten, of deelden jullie een koelkast en/of magnetron die je in je nieuwe huis niet met iemand anders kan delen. Bij de kringloop kun je vaak voor een paar cent per stuk borden, glazen, pannen en bestek kopen. Ook apparatuur kun je bij re-used zaken vaak voor een lage prijs vinden. Refurbished apparaten worden steeds gebruikelijker en zijn echt een uitkomst voor mensen die niet zo veel te besteden hebben.