Re-direct
Image default
Gezondheid

Schouderbewegingsbeperkingen Behandelen bij Fysio Eray

Bewegingsbeperkingen in de schouder kunnen het dagelijkse leven ernstig verstoren. Of het nu gaat om moeite met het optillen van de arm, pijn bij beweging, of stijfheid, deze problemen vereisen een gerichte aanpak. Bij Fysio Eray zijn we gespecialiseerd in het behandelen van deze klachten. Onze ervaren therapeuten helpen u graag om uw bewegingsvrijheid te herstellen.

Oorzaken van Schouderbewegingsbeperkingen

Bewegingsbeperkingen in de schouder kunnen door diverse oorzaken ontstaan. Enkele veelvoorkomende oorzaken zijn:

Frozen Shoulder (adhesieve capsulitis): Hierbij raakt het kapsel rondom het schoudergewricht ontstoken en strak, wat leidt tot pijn en bewegingsbeperking.

Rotator Cuff Problemen: Schade aan de rotator cuff, een groep spieren en pezen die de schouder stabiliseren, kan leiden tot pijn en verminderde mobiliteit.

Arthrose: Slijtage van het schoudergewricht kan leiden tot pijn en stijfheid, wat de bewegingsvrijheid beperkt.

Bursitis: Ontsteking van de slijmbeurs in de schouder kan pijn en zwelling veroorzaken, wat de beweging belemmert.

Diagnose en Evaluatie

Bij Fysio Eray beginnen we met een uitgebreide diagnose om de oorzaak van uw bewegingsbeperking vast te stellen. Onze therapeuten voeren een grondig lichamelijk onderzoek uit en gebruiken indien nodig diagnostische technieken zoals echografie of MRI.

Grondige Diagnose: Een nauwkeurige diagnose is cruciaal om de juiste behandeling te bepalen. We luisteren naar uw klachten en analyseren uw bewegingspatroon om een volledig beeld te krijgen.

Behandelingsopties

Op basis van de diagnose stellen we een behandelplan op dat speciaal is afgestemd op uw behoeften. Onze behandelingen kunnen bestaan uit:

Manuele Therapie: Door middel van mobilisatie- en manipulatietechnieken helpen we de bewegingsvrijheid van uw schouder te herstellen.

Oefentherapie: Gerichte oefeningen zijn essentieel om de kracht en flexibiliteit van de schouder te verbeteren. Onze therapeuten begeleiden u bij oefeningen die specifiek gericht zijn op uw klachten.

Pijnbestrijding: We gebruiken technieken zoals dry needling, taping en elektrotherapie om pijn te verminderen en het herstelproces te versnellen.

Voortgang en Preventie

Het herstellen van een schouderbewegingsbeperking vraagt om geduld en doorzettingsvermogen. Wij monitoren uw voortgang zorgvuldig en passen het behandelplan aan waar nodig. Bovendien geven we advies over preventieve maatregelen en oefeningen om toekomstige schouderproblemen te voorkomen.

Contact

Heeft u last van een bewegingsbeperking in uw schouder? Neem contact op met Fysio Eray voor een afspraak. Onze deskundige therapeuten staan klaar om u te helpen uw mobiliteit en levenskwaliteit te verbeteren. Bezoek onze website of bel ons voor meer informatie.

 

https://fysioeray.nl/hoe-kunnen-wij-helpen-bij-een-bewegingsbeperking-van-de-schouder/