Re-direct
Image default
Aanbiedingen

Hoe zet je een speeltuin op voor je kinderen?

Een speeltuin is een geweldige manier om je kinderen buiten en actief te krijgen. Het kan voor hen een leuke plek zijn om hun fantasie te verkennen en hun energie te gebruiken. Maar voordat je een speeltuin kunt inrichten, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Hier volgen enkele tips voor het inrichten van een speeltuin voor je kinderen.

 

1. Bepaal de grootte van de speeltuin

De grootte van de speeltuin wordt bepaald door de hoeveelheid ruimte die je beschikbaar hebt en het aantal kinderen dat er gebruik van zal maken. Als je een kleine achtertuin hebt, kun je misschien een kleinere speeltuin overwegen. Maar als je een grote achtertuin hebt, kun je gaan voor een grotere speeltuin met meer voorzieningen.

 

2. Kies de locatie van de speeltuin

Als je eenmaal de grootte van de speeltuin hebt bepaald, moet je kiezen waar hij in je tuin komt. Je moet rekening houden met zaken als zonlicht en schaduw, de nabijheid van het huis, en of er geen obstakels in de weg staan (bomen, hekken, enz.). 

 

3. Kies het type speeltoestel

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten speeltoestellen op de markt. Je zult moeten beslissen welk soort toestel geschikt is voor je kinderen en je budget. Enkele dingen die je zou kunnen overwegen zijn schommels, glijbanen, klimmuren en zandbakken. 

 

4. Installeer de speeltoestellen

Als je eenmaal het soort toestel hebt gekozen dat je wilt, is het tijd om het te installeren op de door jou gekozen locatie. Als je niet handig bent met gereedschap, wil je misschien iemand inhuren om dit voor je te doen. Anders zijn de meeste speeltoestellen vrij eenvoudig in elkaar te zetten als je de meegeleverde instructies volgt. 

 

5 . Voeg wat veiligheidsvoorzieningen toe

Als je speeltuin helemaal klaar is, wil je wat veiligheidsvoorzieningen toevoegen om ervoor te zorgen dat je kinderen veilig kunnen spelen. Dit kunnen dingen zijn als rubberen mulch rond de omtrek van de speeltuin of veiligheidsnetten rond hogere toestellen. Kijk hiervoor eens op de website van https://www.fenceweb.com/

 

https://www.hekwerkonline.nl/