Re-direct
Image default
Verbouwen

Hoe moet je een vloer strippen? Hier vind je handige tips

Waarom zou je de oude afwerking van een vloer willen strippen? Na verloop van tijd zal de opbouw van was, of andere vloerafwerkingen, uw harde vloeroppervlakken een doffe, wazige of vergeelde uitstraling geven. Hoe hard u ook schoonmaakt en schrobt, deze vergeling en waas kunnen niet verdwijnen. De enige oplossing is om de oude vloerafwerking af te strippen en opnieuw te beginnen.

En als je een zeer groot oppervlak hebt om te werken, dan zal een autoschrobmachine je werk een stuk sneller doen. Dezelfde vloerafstrijkpads die u gebruikt op een roterende vloerbuffer kunnen ook worden gebruikt voor een autoscrubber. Met een autoschrobber, zowel voor achter de rug als om op te rijden, kan de striptoevoeging en de opgeloste vloerwas in één keer worden opgezogen, waardoor de langzame verwijdering met een natdrogende vacature en een handveger wordt voorkomen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een houten of nieuwe pvc vloer te laten leggen

4 basisstappen die je moet volgen:

Er zijn vier basisstappen voor het strippen van een vloer:

1) Breng de vloerstripper aan en laat hem een tijdje op de oude afwerking zitten,

2) Schrob en roer de oude vloerafwerking om de afwerking los te maken voor eenvoudige verwijdering.

3) Verwijder de vloerafbijtmiddel en de opgeloste vloerwas van de vloer, en

4) Spoel en neutraliseer de vloer voordat u een nieuwe afwerking aanbrengt.

Er is ook een chemische oplossingen om de vloer los te maken

Vloerafstrijkmiddel is gewoon een chemische oplossing die helpt om de oude vloerwas op uw vloer op te lossen en los te maken. Volg de aanwijzingen voor uw specifieke vloerafstrijkmiddel (sommige moeten misschien verdund worden), maar voor de meeste zult u de oplossing royaal over de vloer moeten verdelen, maar niet zozeer dat deze in scheuren en naden doordrenkt. Wacht enkele minuten (meestal 5 tot 10 minuten, maar volg uw specifieke productaanwijzingen) om de stripper te laten werken aan het oplossen van de oude vloerwas.

Schrob de vloer met een vloermachine

Na enkele minuten wachten gebruikt u uw autoscrubber vloermachine, met een zwarte strippad, om de vloer te schrobben. Als u met uw machine over de vloer gaat, zal de achterkant automatisch de oplossing en de oude was opzuigen met de ingebouwde zuigmond. Het gebruik van een autoscrubber zal u veel tijd besparen in deze stap van het proces.

Verwijder hierna het spoelwater

Zodra uw oplossing en oude was van de vloer is gezogen, spoelt u deze af met helder water. Gebruik uw autoscrubber om ook dit spoelwater van de vloer te verwijderen. Een neutralisatiemiddel is dan nodig om de sterke chemicaliën van de strip-oplossing te neutraliseren, zodat uw nieuwe vloerafwerking zich voldoende hecht aan de schone vloer. Als u geen neutralisator gebruikt, loopt u het risico dat uw nieuwe vloerwas geleidelijk aan afschilfert of van de vloer afbladdert.

 

https://www.vloerenbaas.nl/