Re-direct
Image default
Aanbiedingen

Een beginnersgids voor de verzorging van de Trachycarpus fortunei

Als je nieuw bent in de wereld van de kamerplanten, vraag je je misschien af waar je moet beginnen. De Trachycarpus fortunei van MyPalmShop is een goede optie, ook bekend als de Chinese Windmolenpalm. Deze soort is relatief gemakkelijk te verzorgen, en het is een prachtige aanwinst voor elk huis. Dit is wat je moet weten over de verzorging van je Trachycarpus fortunei.

 

Water geven

Je Trachycarpus fortunei moet ongeveer eenmaal per week water krijgen, of wanneer de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat je het water dat zich verzamelt in de schotel onder de pot leeggiet, want dit kan leiden tot wortelrot. Gebruik bij het water geven water op kamertemperatuur; koud water kan de plant schokken en de bladeren bruin laten worden.

 

Verlichting

Je Trachycarpus fortunei doet het het beste in helder, indirect licht. Direct zonlicht kan de bladeren verschroeien, dus je kunt je plant beter niet in een raam op het zuiden zetten. Als je huis niet veel natuurlijk licht krijgt, kun je dat aanvullen met een kweeklamp. Zorg er wel voor dat je je plant om de paar dagen een pauze van het licht geeft, zodat ze niet te veel van het goede krijgt.

 

Bemesten

Bemest je Trachycarpus fortunei ongeveer eenmaal per maand tijdens het groeiseizoen (lente en zomer), met een meststof die speciaal is samengesteld voor palmen. Zorg ervoor dat je de aanwijzingen op de verpakking volgt, want te veel meststof kan de wortels van je plant verbranden. In de herfst en winter kun je het bemesten terugbrengen tot eens in de twee maanden 

 

Snoeien

Als je merkt dat je Trachycarpus fortunei er een beetje pootachtig begint uit te zien (wat betekent dat er meer ruimte tussen de bladeren is), kun je hem een lichte snoeibeurt geven. Knip met een scherpe schaar alle gele of bruine bladeren af, evenals alle bladeren die langer zijn dan ongeveer zes centimeter. Je kunt ook eventuele bloemen of vruchten verwijderen; deze zijn puur cosmetisch en dienen geen enkel doel voor de plant zelf