Re-direct
Image default
Bedrijven

De terugkeer van Pokemon

Iedereen in de leefgtijd van 15 tot 30 jaar herrinert zich wel Pokemon. Dit speelgoed is als meer dan 25 jaar enorm populair onder verschillende leeftijdsgroepen. Dat is niet vreemd, want het is een zeer bijzondere serie waar niet veel alternatieven voor zijn. Bovendien zijn er enorm veel verschillende producten beschikbaar voor deze serie. Zo begon het ooit in 1995 met speelkaarten en al snel volgde een tv serie , videospellen , speelgoed en knuffels. Jarenlang bleef deze hype hangen totdat het langzaam minder begon te worden en mensen meer aandacht voor ander soort speelgoed hadden. 

De terugkeer van Pokemon

De populaire serie is al meerdere keren teruggekeerd. Zo was het in 2016 zeer populair om Pokemon Go te spelen en werd er wereldwijd constant over Pokemon gepraat. Overal waar je kwam werd er wel gepraat over het spel of de serie. Niet gek want dit spel had ervoor gezorgd dat volwassenen massaal de straat op gingen om pokemon te vangen. Deze rage bleef nog enkele maanden aanhouden tot dat mensen er verveeld van werden en geen moeite meer instaken om het spel te blijven spelen. Uiteindelijk is het spel nooit helemaal uitgestorven en wordt het nog steeds gespeeld door meerdere fanatiekelingen. 

Pokemon bestaat 25 jaar

Begin 2020 was het weer zo ver. Pokemon keerde terug en dat had alles te maken met het 25 jarige bestaan van de serie. Oude pokemon kaarten kregen heel veel aandacht en werden voor astronomisch hoge bedragen verkocht. Hierdoor werd er veel aandacht aan besteed en werd er vbeel gepraat over deze enorme bedragen die werden neergelegd voor een stukje karton. Massaal gingen mensen op zoek naar hun oude pokemon kaarten en pokemon pokedex, om te kijken of zij deze nog hadden en nu konden verkopen tegen een hoog bedrag. Helaas was hier in de meeste gevallen geen sprake van en waren de kaarten die zij vonden niet de juiste of in slechte conditie.

Pokemon online speelbaar

Nog steeds wordt er massaal gekeken naar streamers die pokemon spelen of zelfs kaarten openen. Dit heeft er ook voor gezorgd dat er meerdere bedrijven een pokemon online spel hebben opgezet. Bij dit spel kun je gebruik maken van alle beschikbare pokemon en dat zijn er heel veel. Voordat je dit spel hebt uitgespeeld ben je weer enkele jaren verder en kun je je alvast voorbereiden op de 30e verjaardag van Pokemon.

https://www.pokemonstad.nl/pokedex/