Re-direct
Image default
Dieren

De meest populaire huisdieren

De meest populaire huisdieren

Er zijn veel Populaire huisdieren maar toch blijft het een persoonlijke voorkeur welke jij het leukste vindt. Het meest populaire dier in Nederland is toch wel de hond. Deze heb je in verschillende lengtes en daardoor is er ook altijd voor iedereen een passende hond te vinden. Je kunt namelijk kiezen voor een grote en zware Sint Bernhard hond, maar ook een Chihuahua is de laatste jaren erg populair.

Na de hond komt nog steeds de kat. De kat is een vindingrijk diertje waar je niet de hele dag naar om hoeft te kijken. Vaak zijn ze ook trouw aan meerdere mensen en kun je dus lekker met het hele gezin knuffelen met dit dier.

Als laatste in onze top 3 komt de vis. Dit is ook een leuk diertje, maar je neemt hem niet zomaar overal mee naar toe. Het is voor kinderen vaak het eerste diertje wat ze zelf mogen verzorgen. Maar ook heeft het voor iedereen een rustgevend effect. Het wordt door sommige zelfs als een therapie om tot rust te komen gezien.

Waar moet je aan denken

Het belangrijkste wat dier nodig heeft is zijn eigen rustige en veilige plek. Bij katten en honden kun je hier vaak een mand voor aanschaffen. Daarnaast vragen de meeste dieren ook veel aandacht. Zorg dus ook dat ze iets hebben om te spelen of geef ze zoveel mogelijk aandacht. 

Een huisdier verwennen

Natuurlijk blijft het ook leuk om de dieren te verwennen. Geef bij voorkeur geen eten van tafel, maar specifieke snoepjes die voor het huisdier gemaakt zijn. Anders kunnen ze bijvoorbeeld heel ziek worden van eten wat te zout is. Daarnaast kun je jouw huisdier ook trainen met snoepjes. Zo kun je hem of haar een pootje leren geven, maar ook kan je het gebruiken om angst weg te nemen.